Thuiszege in selectiewedstrijd KNHS-Witte van Moort Paradressuur Trophy

De KNHS-Witte Van Moort Paradressuur Trophy ging in Hellendoorn van start met de eerste cyclus. In de gecombineerde Grade IV en V zegevierde Frank met zijn Sandreo-zonen Alphaville N.O.P. en Guetta. Op de locatie van zijn thuisvereniging was hij onverslaanbaar.

Frank voerde met twee paarden zijn rubriek aan door twee keer over de 70 procent te gaan. Met zijn medaillepaard Alphaville N.O.P. kwam hij tot 74,12%. Hoofdjury Monique Peutz over de proeven: “Alphaville N.O.P. had aan het begin van de eerste proef iets spanning door een lichtvlek op de manegebodem. De galoptour was heel sterk. De tweede proef was nog beter, maar toen moesten we hem aan het einde uitsluiten omdat Alphaville N.O.P. op zijn lip had gebeten. Hoe minimaal het ook was, we moesten de regels volgen.”

Met Guetta kwam Frank in de eerste proef tot 70,05% en in de tweede proef won de combinatie met 69,04%. “Een zeer aansprekend paard met een goede stap. In draf zou Guetta nog net wat meer op het achterbeen mogen blijven en zelfhouding mogen ontwikkelen.”

Het was een mooie eerste wedstrijd in de KNHS-Witte van Moort Paradressuur  Trophy, met in alle rubrieken goede deelname. “In een thuiswedstrijd ook nog de winst mee naar huis nemen is natuurlijk hartstikke leuk”, zegt Frank en hij was dan ook dik tevreden over beide paarden!

Uitslagen KNHS Witte van Moort Para Dressuur Trophy
grade IV en V, proef G5-T-17/G4-T-17
1 Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville N.O.P., 74,128%
2 Frank Hosmar – Guetta, 70,058%
3 Demi Haerkens (Helmond) – Dude, 69,063%

grade IV en V, proef G5-I-17/G4-I-17
1 Frank Hosmar – Guetta, 69,048%
3 Demi Haerkens – Dude, 68,293%
3 Glasten Krapels (Halfweg NH) – Wisconti, 68,171%