Sponsor in the spotlight: Equilin

Voeding en gezondheid gaan hand in hand en alleen als een paard in goede gezondheid verkeert kan het optimaal presteren. Equilin ontwikkelt veterinaire voeding ter preventie van ziekten en ter ondersteuning van het herstel.

Frank kan al heel wat jaren rekenen op de kennis, advies en ondersteuning in producten van Equilin voor wat betreft aanvullende diervoeding voor zijn paarden. De producten van Equilin bevatten amper energie, maar wel slimme stoffen die helpen in de ondersteuning van het welzijn, de gezondheid en de prestaties van zijn paarden.

Drs. Annette van Weezel, directeur van Equilin, verdiepte zich tijdens haar studie diergeneeskunde al extra in diervoeding en heeft inmiddels een schat aan ervaring en kennis opgedaan als het gaat om paardenvoeding. Ze ontwikkelde de productlijnen van Equilin door gebruik te maken van innovaties in de voedingsmiddelentechnologie.

Frank gebruikt ter ondersteuning van de prestaties en het welbevinden van zijn paarden de Equilin magnesium voor Alphaville NOP en de EquilinBasic voor Guetta. Omdat zowel hij als Annette van mening zijn dat je niet zomaar supplementen moet toevoegen aan het rantsoen van je paard, laat hij ook regelmatig de gezondheid van zijn paarden checken bij de GD (Gezondheidsdienst voor Dieren), uit het bloedonderzoek komt duidelijk naar voren waar mogelijke gebreken zitten. In overleg met Annette past hij dan de voeding of supplementen aan.

Ook in tijden van stress voor de paarden, bijvoorbeeld met het reizen of bij extreme warmte geeft Annette advies over de te gebruiken supplementen uit het ruime assortiment van Equilin.

Equilin onderscheidt zich in de markt door grondstofkeuzes die van de beste kwaliteit, goed opneembaar en altijd natuurlijk zijn. Ook zijn de producten GMP+ gecertificeerd.

Deze hoge kwaliteitsstandaard heeft er in geresulteerd dat Equilin al diverse prijzen in de wacht heeft gesleept zoals bijvoorbeeld:

Horses product van het jaar

Categoriewinnaar 2013; supplementen

Equilin Basic

Bevat Vit. E, Magnesium, MSM, Omega 3 (DHA en EPA), essentiële aminozuren en probiotica en vangt de gifstoffen geproduceerd door schimmels weg.

Categoriewinnaar 2015: Supplementen

Equilin Balancer

Voor paarden die niet veel beweging krijgen en vooral ruwvoer eten. Een hoog geconcentreerd vitaminen- en mineralensupplement, zonder dat het teveel energie geeft.

Categoriewinnaar 2016: Supplementen

Equilin Immuno

Corrigeert de darmflora, organisch zink en selenium activeren het immuunsysteem en het reinigt en activeert de lever en de nieren en verder ondersteunt het het spiermetabolisme. De immuno werkt positief op het gedrag en uithoudingsvermogen en wordt gegeven in een kuur van 6 weken.

 

Als je overweegt om ‘wat extra’ te gaan geven aan je paard, bekijk dan zeker de producten van Equilin eens. Met voervragen kan je altijd bij Equilin terecht. Als je bewust met je paard wilt omgaan, ga dan naar www.equilin.nl voor meer informatie.