Deauville; sterke start van het seizoen

Afgelopen week reed Frank met Alphaville de eerste wedstrijd van het seizoen, die dit jaar in het teken staat van het EK in eigen land. Het duo was afgereisd naar het Franse Deauville waar ze goede herinneringen aan hebben, want daar wonnen ze hun eerste gouden medaille tijdens een EK.

Frank werkt met zijn paarden altijd naar een piek moment op de kampioenschappen toe en een wedstrijd als Deauville is een mooi moment om te meten waar je staat, zodat je weet waaraan nog extra aandacht moet worden besteed. En als je grootste concurrente dan ook op de startlijst staat, kan je je mooi meten met de sterkste.

Alphaville NOP heeft altijd even een paar proeven nodig om in het wedstrijdritme te komen en dat merkte Frank in Deauville. Voor aanvang van de eerste proef liep Alphaville NOP fantastisch bij het losrijden, maar schrok hij enorm van het geratel van het fototoestellen van de fotograven die aanwezig waren en allemaal een shot wilden van het binnenkomen en halthouden. Helaas deze eerste proef met net geen 71% een wat lagere score dan we gewend zijn door de spanning en een tweede plaats achter Sophie Wells. De tweede proef was Alphaville NOP weer fijn ontspannen en liep het duo een sterke proef. Hier een puntenverschil tussen 74,3% en 65,7%, waarmee het duo wederom genoegen moest nemen met een tweede plek.

Zondag was de kürfinale en hier reden Alphaville NOP en Frank een kür die geweldig werd beoordeeld door het publiek en ook door de juryleden. Met een 10 op het protocol en met slechts enkele tienden verschil en bij 2 van de 5 juryleden op een eerste plek, uiteindelijk toch net tweede achter Sophie.

Een score van 77,675% bij de start van het seizoen geeft veel vertrouwen voor het vervolg.

De eerste observatie en selectiewedstrijd voor het EK in Rotterdam zal het NK in Ermelo zijn op 24, 25 en 26 mei.