NK van tegenstellingen

Voor Frank was het NK paradressuur er dit jaar eentje van tegenstellingen.

Allereerst was er de onverwachte uitsluiting van Alphaville NOP waardoor hij zijn kansen op een negende titel in rook op zag gaan. Maar daar tegenover stond een geweldige prestatie en een prachtige tweede plaats van Guetta in de kür op muziek.

‘Met Guetta reed ik tijdens de eerste dag van het Nederlands Kampioenschap Paradressuur, een naar mijn gevoel voor ons doen fantastische teamtest, waarin de punten (69,512%) echter tegenvielen. Mogelijk heeft het me niet geholpen dat ik de eerste starter was. Daarna liep het met Alphaville eigenlijk nog beter dan het de laatste jaren het geval was. Maar op het een na laatste onderdeel beet hij op zijn lip. Na het van hand veranderen in uitgestrekte draf, werd er gebeld. Ik keek verrast naar de jury, omdat ik dacht dat het gebeurde omdat ze dachten dat ik verkeer reed. Wat volgens mij niet kon, omdat ik het niet anders deed dan met Guetta. Ik vroeg nog: “Ik zit toch wel goed?” De hoofdjury bij C meende bloed te hebben gezien. En inderdaad, dat was zo. En dan lig je eruit. Later heb ik gelukkig niets meer van een wond kunnen vinden. Maar het was echt balen, zeker toen ik de protocollen later terug zag en ik echt op weg was naar een megascore. Ik mocht nog wel de kleine finale rijden. Dat ging super.”

Met een score van 72,556% en met ruim 4% voorsprong op de nummer 2 bleek het duo superieur en wonnen ze de kleine finale royaal.

Met Guetta had Frank zich geplaatst voor de finale kür en met een dijk van een kür op muziek, lieten ze 78,150% noteren wat goed was voor de tweede plaats in de kür, achter de nieuwe kampioene Sanne Voets met Demantur RS2. “Daar had ik echt niet op gerekend. Met hem heb ik veel minder aan voorbereiding gedaan dan met Alphaville. Hij deed het echt super, voor hem is 78% echt een gigascore. Daar ben ik enorm blij mee. Eerlijk gezegd had ik verwacht met Guetta de kleine finale te zullen rijden en met Alf voor de titel te gaan.”

De goede prestaties van Guetta kunnen er wel eens toe leiden dat bondscoach Joyce Heuitink straks in geval van Frank iets te kiezen heeft. “Alphaville laat gewoon altijd zien er bij te horen en is op dit moment ook nog beter”, concludeert de ruiter zelf. “Maar Guetta hoort er nu eigenlijk ook wel bij. Ik heb ook heel veel complimenten gekregen. Alphaville heeft zoveel ervaring, dat ik hem waarschijnlijk wel meeneem naar het EK. Maar volgend jaar bij de Paralympische Spelen kan het zomaar andersom zijn. Want ik denk dat Guetta op termijn nog beter wordt dan Alphaville NOP.”