Hattrick tijdens CPEDI3* Kronenberg

De internationale Paradressuurwedstrijd in Kronenberg telt als observatie voor de Europese Kampioenschappen. Frank leverde met Alphaville NOP en Guetta een opvallende prestatie in de bijna 20 deelnemers tellende rubriek grade V.

In de teamtest stuurde hij zijn Alphaville NOP (Sandreo x Iglesias) met 73,566% naar een afgetekende overwinning en mocht hij met Guetta (Sandreo x Jazz) de tweede prijs in ontvangst nemen.

Hiermee maakte Frank zijn pechgeval van het NK weer helemaal goed en hij liet zien met zijn Alf in uitstekende vorm te verkeren. Guetta wordt steeds stabieler en kwam in Kronenberg tijdens de teamtest uit op 70,659%.

Het is de eerste keer dat er een internationale para dressuur wedstrijd wordt georganiseerd op het Equestrian Centre de Peelbergen en het is werkelijk een prachtige locatie om te mogen rijden! Het Nederlandse para-dressuurteam heeft met overmacht (ruim 14% voorsprong) de Landenwedstrijd van de CPEDI3* De Peelbergen gewonnen en naast Frank zaten Sanne, Nicole en Rixt in het team. “We hebben met hele goede gemiddelde socre de landenwedstrijd gewonnen”, aldus bondscoach Joyce Heuitink. “Je kunt wel alle proeven winnen, maar als de percentages achter blijven dan heb je daar minder aan. Mijn combinaties hebben gewoon heel goed gereden. Dan deden ze twee weken geleden op het NK Dressuur ook al. Al vroeg in het seizoen zijn ze in vorm. Dat moeten we vast zien te houden.”

Tijdens de dag van de individuele proeven was het weer onstuimig, maar de paarden liepen er niet minder om. Frank wist wederom grade V met overmacht te winnen met een score van 74,127% en Guetta behaalde weer een kaderscore met 70,119% en werd als derde geplaatst achter de Rus Natalia Martyanova en haar Quinta die 71,865% scoorden.

Door de resultaten van beide paarden waren ze in principe beide geplaatst voor de finale kür op muziek, maar omdat je daar slechts één paard mag starten je verplicht bent de hoogst geplaatste te starten, hebben Frank met Alphaville NOP nog een keer hun fantastische kür getoond.

“Hattrick!!” Schrijft Frank blij op Facebook na hun kür op muziek. Met een score van 76,667% winnen Frank en Alf ook de kür op muziek en maken zo hun hattrick compleet.

Beide paarden hebben getoond heel goed in vorm te zijn en het is fijn zo terug te kunnen komen met Alphaville na toch een domper tijdens het NK. De volgende en laatste observatiewedstrijd is tijdens CPEDI3* in Uberhernn en daarna wordt het team voor het EK bekend gemaakt.