Regio- en Reservekampioen van Overijssel

Jasper en Thijmen zijn Regio Kampioen en Reserve Kampioen geworden van Overijssel!

Jasper werd voor de vierde keer op rij regiokampioen van de KNHS regio Overijssel, met zijn pony Rocky! Dit keer kwamen ze uit in de klasse M1/M2 dressuur categorie C. Afgelopen winter zei Jasper vol vertrouwen, toen hij niet naar het NK kon ivm de wintersportvakantie; ‘dan ga ik deze zomer wel’. Wij hebben hem nog uitgelegd dat niet zo werkt en dat hij dan een klasse hoger rijdt en het niet een standaard gegeven is, dat je kampioen wordt. Maar hij was er van overtuigd dat het hem ging lukken en heeft er hard voor getraind met zijn beste maatje.

En hij heeft gelijk gekregen: ook dit jaar kon hij zich een Overijsselse vlag op laten spelden, omdat hij kampioen werd in de gecombineerde klasse. Hij reed niet een foutloze proef, want had toch een beetje last van de zenuwen, maar had Rocky fijn aan het lopen. Met ruim 65% waren ze de beste van Overijssel en mogen ze door naar de Hippiade om daar kun kunsten te vertonen.

 

Thijmen rijdt nu een jaar op Chokotoff en het verenigingskampioenschap in de klasse B was vorig jaar Choko zijn allereerste wedstrijd. Inmiddels zijn ze een paar klasses verder en komen ze uit in de L2 dressuur. Ze wisten onlangs het kringkampioenschap L2 categorie DE te winnen en waren dit keer reserve kampioen van de KNHS regio Overijssel. Onwijs van deze knappe combinatie! Het was een mooi gevulde rubriek en de juryleden zaten mooi op één lijn qua punten en commentaar. Ook Thijmen en zijn Chokotoff mogen naar de Hippiade (het Nederlands Kampioenschap).

 

Het was een goed gevulde dag, want Thijmen en Jasper startten niet alleen individueel, maar ook voor het verenigingskampioenschap. De rijvereniging de Hertruiters had maar liefst 3 teams die aan de start verschenen. Jasper en Thijmen zaten samen in één team, dat was goed voor de onderlinge rivaliteit. Beide reden een dressuurproef en sprongen een parcours, elk op hun eigen niveau. Jasper sprong met Rocky 80 cm en Thijmen met Chokotoff 90 cm.

Met het verenigingsteam reden zich ook nog eens in de prijzen! Een vijfde plek voor het verenigingsteam en ook met dit team afgevaardigd naar de Nederlandse kampioenschappen. Hier wordt het gezellig druk met Hertruiters, want alle drie de teams zijn afgevaardigd naar de Hippiade, wat betekent dat nagenoeg de hele vereniging er aanwezig zal zijn!