10e Nationale titel

Alphaville NOP en Frank zijn in goede vorm. De afgelopen wedstrijden hebben ze alleen maar gewonnen; de finale van de KNHS Para Dressuur Trophy en daarna de lichte tour rubrieken in Hellendoorn. En nu dan ook nog het Nederlands Kampioenschap paradressuur!

Het Nederlands Kampioenschap was de eerste observatiewedstrijd in aanloop naar de Europese Kampioenschappen later dit jaar en de top van de Nederlandse paradressuur verscheen aan de start. In de eerste proef kwam de score van Frank en zijn Alf uit op 73.923% waarmee het duo royaal op kop kwam te staan. In de kür op muziek dansten ze naar 75.905% en het gecombineerde resultaat was goed voor de titel van Nederlands Kampioen Paradressuur 2023.

Voor Frank is het zijn tiende Nederlandse paradressuurtitel. De eerste titel dateert uit 2009, toen hij met Tiësto de beste was. Ook in 2010, 2011 en 2012 won die combinatie het goud. De laatste zes titels behaalde Frank met Alphaville NOP (2013, 2014, 2015, 2016 en 2020). Een bijzondere statistiek, vindt hij ook zelf: ‘Aan de top komen is een, maar om daar zo lang te blijven, is toch wel speciaal.”

‘Alf is achttien maar wordt met de dag fitter, losser en makkelijker. Ik denk dat hij nog lang niet klaar is. Hij vind het ook echt leuk om mee te gaan en doet niets liever. Als ik een internationale wedstrijd heb en de concourskast ga inpakken volgt hij me de hele tijd. En ook als de vrachtwagen opengaat, is hij de eerste die klaarstaat. Hij wil altijd mee en vindt het echt leuk”, vervolgt Frank lachend die zich dit seizoen verder gaat richten op de observaties voor het Europees kampioenschap.