Frank en Alphaville NOP winnen lichte tour rubrieken

Na de winst in de KNHS Para Dressuur Trophy in Tolbert hadden Alphaville NOP en Frank de smaak te pakken en trokken ze de winnende lijn door in de reguliere dressuur.

Het was de eerste keer dat de eigen vereniging van Frank, PSV de Hertruiters een subtopwedstrijd organiseerde en daar wil je dan ook bij zijn. Bij het lenteconcours in Hellendoorn was er de mogelijkheid een proef binnen en een proef buiten te starten. Frank nam zowel deel aan de Prix St. Georges rubriek als aan de Intermediair 1 proef die binnen werd verreden.

De eerste proef van de Prix St. Georges proef en die werd buiten verreden. Alphaville liep fijn ontspannen en er goed aan en dat was ook in de punten terug te zien. Met maar liefst 71.544% en een voorsprong van maar liefst 6% wist het duo de proef met overmacht te winnen.

De Intermediair 1 proef werd binnen verreden en zo van buiten naar binnen werkte voor Alf niet heel fijn. De scherpte was er iets af en er slopen een paar fouten in. Toch nog een hele respectabele score van 66,544% en wederom goed voor de overwinning!

Alphaville voelt zich goed en is in goede vorm!

Deze week qua training wat rustiger aan en mag hij woensdag een buitenrit leiden van het ponykamp van de manege. Alphaville vind het super gezellig om met een groep het bos in te gaan, dat kan je ook goed aan hem merken. Daarna wordt de training weer iets opgepakt naar de volgende wedstrijd, afgewisseld met weer relatieve rust en lekkere weidegang als het weer het toelaat. Zo werkt Frank hem weer toe naar de eerste observatiewedstrijd richting het EK later dit jaar. De eerste observatiewedstrijd is het Nederlands Kampioenschap in Ermelo eind mei.