Longines FEI Europese Kampioenschappen Rotterdam 2019 officieel van start

Met de presentatie van de landenteams op de EK-boulevard zijn vanavond de Longines FEI Europese Kampioenschappen Rotterdam 2019 officieel geopend. De deelnemers aan de kampioenschappen dressuur, springen en paradressuur tonen zich enthousiast en klaar voor de strijd.

Over het water van de Kralingse plas werden de teams per sloep naar het podium gevaren voor een voorstelronde aan het publiek op de EK Boulevard.

Met een bijzonder sterk team in alle disciplines is Duitsland de topfavoriet om het eremetaal mee naar huis te nemen. Als verdedigend Europees kampioen en huidig Wereldkampioen kan dressuuramazone Isabell Werth haast niet anders dan hoge ogen gooien. ,,Dit kampioenschap is een hoogtepunt in het seizoen. Het hele jaar werk ik met mijn paarden naar dit soort momenten toe’’, aldus Werth. ,,Ik ben in de fortuinlijke positie dat ik de beschikking heb over drie toppaarden. Bella Rose is in topvorm maar de concurrentie is sterk. Ik heb drie teamleden die allemaal ook willen winnen, dus we zullen zien.”

Het Nederlandse team gaat hoe dan ook zijn best doen om het eremetaal binnen de landsgrenzen te houden. ,,We kunnen er trots op zijn dat we zo’n wedstrijd in Nederland kunnen rijden’’ zegt springruiter Maikel van der Vleuten. ‘’We gaan vechten voor het beste resultaat’’, sluit Marc Houtzager zich daarbij aan.

De Nederlandse dressuur equipe is met de proeven van Edward Gal en Anne Meulendijks vandaag al aan de teamwedstrijd begonnen en staart op een voorlopige vierde plaats. Edward Gal hoopt dat hij en Emmelie Scholtens morgen meer mooie scores mogen behalen. ,,We voelen ons goed hier. De piste is fijn om in te rijden en het is mooi weer, dus wat wil je nog meer. Het maakt een groot verschil dat we voor een thuispubliek rijden. Het is altijd fijn om in Rotterdam deel te nemen.’’

De Nederlandse pararuiters hopen op het Europees kampioenschap het team van Groot-Brittannië van de troon te stoten, net als op de Wereldruiterspelen vorig jaar in het Amerikaanse Tryon. Nicole den Dulk: ,,We hebben een geweldig team, hetzelfde als vorig jaar bij de Wereldruiterspelen. We gaan voor een goud dit jaar. Vorig jaar lukte het ons Wereldkampioen te worden en we hopen dat we het goud dit keer weer mee naar huis te mogen nemen.’’

Bron: www.rotterdam2019.com

Binnenkort staat het wedstrijd debuut met Annelies gepland.