Zilver op NK Paradressuur

Frank kwam met twee paarden aan de start tijdens het NK para dressuur in Ermelo, wat tevens de laatste observatiewedstrijd is voor het team dat Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de Wereld Ruiterspelen in Tryon, NC. (USA).

Vanwege de enorm hoge temperaturen had de organisatie geschoven in het programma en zijn een aantal rubrieken eerder begonnen, daarnaast waren er tal van voorzieningen getroffen om het de paarden en deelnemers zo aangenaam mogelijk te maken. Frank en Alphaville NOP zijn in 2016 naar de spelen in Rio geweest en zijn wel wat gewend qua temperaturen, maar toch was het fijn dat de mogelijkheid er was om de paarden extra te koelen.

Guetta mocht als eerste van start en liet weer een prachtige score van 71% noteren. Met Alphaville NOP kwam Frank rond het middaguur aan de start en liep een proef met veel expressie en gedragenheid. De score kwam uit op 73.381% en Frank moest alleen Sanne Voets met Demantur boven zich dulden.

Het tweede onderdeel van het NK was de kür op muziek en alleen de 8 hoogst geplaatste combinaties mochten daar van start gaan. Frank had zich met zowel Alf als Guetta geplaatst, maar mocht maar met 1 paard de kür op muziek rijden. Hij koos voor Alphaville NOP.

Alphaville NOP liep op de prachtige ‘forever young’ kür met muziek van de band Alphaville naar wederom een geweldige tweede plaats! Met veel complimenten over de muziek, het gereden zijn van de kür en de hoge moeilijkheidsgraad, kon Frank met een grote glimlach het podium betreden om de zilveren medaille omgehangen te krijgen. Sanne Voets werd met Demantur Nederlands kampioen en Demi Vermeulen maakte met Ciska II het podium compleet.