Frank voor de 10e keer opgenomen in Nederlands Team

Na afloop van het NK Dressuur in Ermelo zijn de teams bekend gemaakt die de verschillende paardensportdisciplines voor Nederland gaan vertegenwoordigen op de FEI Wereldruiterspelen in Tryon (USA). Frank is voor de 10ekeer op rij opgenomen in het team om Nederland te vertegenwoordigen tijdens een internationaal kampioenschap.

Bondscoach Joyce Heuitink: “We gaan met een sterk, ervaren team en individueel hebben al deze combinaties ook goede medaille kansen. Voor kwalificatie voor de Paralympics in Tokyo 2020 moeten we in de top drie rijden van het landenklassement. Daar gaan we natuurlij kvoor, maar de concurrentie uit Engeland, Duitsland, Verenigde Staten, Denemarken en Australie is groot. Voor het eerst wordt de landenwedstrijd gereden op één dag en bepaalt het resultaat van onze drie combinaties in de landenproef de teamuitslag. Dat maakt het denk ik wel spannender en minder voorspelbaar.” 

Het team bestaat uit:
Frank Hosmar (Haarle) Alphaville N.O.P. (reserve Guetta)
Sanne Voets (Berghem), Demantur N.O.P.
Nicole den Dulk (Elen, België), Wallace N.O.P.
Rixt van der Horst (Nistelrode), Findsley
Joyce Heuitink (Arnhem), Bondscoach
Brenda Hoogelander (Oirschot), Teamveterinair

Frank is trots om weer deel uit te maken van het Nederlandse team en zal er alles aan doen om niet alleen met het team een top 3 klassering te bereiken, maar individueel ook weer een medaille in de wacht te slepen.

En dat Guetta het erg goed heeft gedaan het afgelopen seizoen, is ook de bondscoach niet ontgaan. Frank is met Guetta zijn eigen reserve.