Royale kaderscores voor Guetta in Waregem

Na een aantal maanden geen wedstrijden te hebben gereden, was de internationale wedstrijd in het Belgische Waregem de eerste die weer op de kalender stond. Frank nam hieraan deel met Guetta (v. Sandreo) en deed dit niet onverdienstelijk.

Guetta deed enorm zijn best en behaalde royale kaderscores met 73,98% in de teamtest, 74,31% in de individuele test en 75,69% in de kür op muziek. De combinatie mocht zich drie keer als 2e opstellen achter de Tokio goud winnares Michele George.

Daarnaast won hij, samen met Maud de Reu, Demi Eijtewaal en Neel schakel-van Klei ook nog de landenwedstrijd.

Ook bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink was zeer tevreden:  “Frank heeft de eerste twee proeven heel goed gereden en vooral van de individuele proef heb ik echt genoten. Die was met heel veel rust en heel mooi afgewerkt. Het gemak straalde ervan af.” In de kür reed Frank op de muziek van zijn kampioenpaard Alphaville N.O.P. “Guetta had alleen een kür op Z2-niveau en als je mee wil doen voor de eerste plek, moet de moeilijkheidsgraad echt omhoog. Het was even gokken en ze hadden een telfout in de serie en een pirouette was niet helemaal mooi uitgereden, maar het paste heel mooi.”
Al met al was het zeer succesvolle start van het nieuwe wedstrijdseizoen in aanloop naar het WK in Herning later dit jaar.