Onverslaanbaar tijdens CPEDI3* Überherrn

Met een meesterlijke kur op muziek sloot Frank zondag een meer dan geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met zijn topper Alphaville NOP scoorde hij 80,625% voor zijn optreden.

“Bam!”, schijft Frank op zijn facebookpagina. “Wat ging hij goed vandaag! Ik mag van mijn trainster Adelinde Cornelissen pas na de proef genieten, maar deze keer deed ik het al tijdens de kur. Zo trots op Alf!”

Frank bleek in alle proeven waar hij aan de start verscheen, een maatje teveel voor de concurrentie. De wedstrijd in Überherrn was de laatste observatie voor het EK in Rotterdam en Frank en Alphaville NOP wonnen zowel de teamtest (72,95%) als de Individuele proef (74,05%) met overmacht. Met Guetta werd hij twee keer derde met 71,40% en 71,15%. Ook met het Nederlandse team was Frank niet te kloppen. Duitsland gaf bijna twintig punten toe op Oranje, de Belgen bijna 27.

Behoorlijk geregend

Frank kwam zaterdag voor de individuele proef eerst in de ring met de 8-jarige Guetta (v. Sandreo) die hij kocht als veulen. “De bodem was heel slecht omdat het behoorlijk had geregend. Guetta is nog wat jong en heeft wat minder kracht en ervaring, dus daar had ik best handen mijn handen vol aan. Ik twijfelde nog of ik met Alphaville NOP zou starten, maar die had met de bodem geen enkele moeite. Hij walste er doorheen of er niks aan de hand was. We hebben echt fijn gereden.”

De combinatie kreeg zelfs van een jury een tien voor de eenvoudige wissel. “Zo’n hoog cijfer krijg je niet vaak. Alphaville NOP deed goed z’n best en trok er goed aan.” De totale score kwam uit op 74,05% en een jury had er zelfs 76% voor over.

Geen druk

Nu Guetta scores gaat lopen die in de buurt komen van Frank zijn 14-jarige toppaard, nadert het tijdstip waarop Frank voor de grote concoursen moet, of mag, kiezen. “Guetta zal Alphaville NOP op den duur gaan vervangen. Het is de bedoeling dat je volgende paard beter wordt en ik denk ook dat dat wel gaat gebeuren. Maar Guetta krijgt alle tijd, ik kan hem in de schaduw van Alphaville NOP mooi verder opleiden. Daar zit verder geen druk op.”