Historisch goud en twee keer zilver

Wat een kampioenschap was dit! Sinds 1989 heeft Groot Brittannië de paradressuur sport gedomineerd. Ieder kampioenschap stonden zij vooraan. Toen Frank 10 jaar geleden begon met paradressuur en zijn eerste kampioenschap reed tijdens het EK in Kristiansand (Noorwegen), stonden de Engelsen mijlenver voor op de rest van het deelnemersveld. Door de jaren heen heeft het Nederlandse team meermaals de 4e plaats bezet, maar langzaam maar zeker werd het gat kleiner. Tijdens het WK in Caen in 2014 en tijdens het EK in Deauville in 2015 won het Nederlandse team zilver en werd het gat nog kleiner.

Op de eerste wedstrijddag van de landenwedstrijd in Tryon reden Sanne, Frank en Nicole sterke proeven met prachtige scores tussen de 73 en 76 procent. De tweede dag kwam Rixt als laatste ruiter voor Nederland in de ring. Daarna begon het wachten met nog 2 Engelse ruiters te gaan. De minuten kropen voorbij en iedereen bleef in de arena om de prestaties van deze ruiters gade te slaan. Kijken, speculeren, optellen, delen, nog eens natellen… en toen kwam het ook officieel op het scorebord te staan: Het Nederlandse Paradressuur team mag zich de komende 4 jaar wereldkampioen noemen!

In allerijl werd er champagne gekocht en zo zaten we om half 12 aan de champagne! Zelfs WK organisator Mark Bellisimo werd aangestoken door zoveel enthousiasme en wilde met het oranje team op de foto. Felicitaties stroomden van alle kanten toe en langzaam kwam het besef dat er historie is geschreven. Hoe geweldig om daar onderdeel van te zijn!

Naast het overweldigende goud voor het team wist Frank met zijn Alphaville NOP twee keer zilver binnen te slepen! De nummer 1 van de wereldranglijst paradressuur de Britse Sophie Wells wist zich beide keren boven Frank te plaatsen, in de kür op muziek was het een nipte overwinning voor Sophie. Frank vindt het dus geen schande om van haar te ‘verliezen’ en kan zeer tevreden terugkijken op een meer dan geslaagde Wereldruiterspelen.

Een speciale dank gaat uit naar de sponsoren die Frank al jaren ondersteunen; The Citadel Company, Casco, Equilin, Fairfax, Saddlefitservice, Horsetrailerdesign, Subli, Whis en Bieman de Haas.