Gouden hattrick op EK

Wauw, wauw, wauw! Niet één, niet twee, maar drie keer goud! Wat een geweldige week was het in Rotterdam! Uniek, bijzonder en ongelofelijk. Voor het eerst tripple goud op een kampioenschap en het was geweldig om de derde medaille te winnen terwijl en zóveel vrienden en bekenden er waren om te supporteren.

Waar veel mensen het bijna ‘gewoon’ vinden dat Frank weer medailles wint op een kampioenschap, is dat voor ons absoluut niet het geval. Elke medaille wordt zwaar bevochten en elk kampioenschap is uniek. Zeker dit jaar met het Europees Kampioenschap in eigen land en grote concurrente Sophie Wells uit Engeland die het hele jaar al hele hoge scores neerzet, waardoor het behalen van goud bijna onmogelijk leek. Niets was echter minder waar en Frank heeft alle drie de onderdelen op zijn naam geschreven.

Donderdag won Frank met zijn Alphaville NOP zijn eerste gouden medaille. Met een score van 75,810% won hij de individuele test paradressuur grade V. Zijn traditionele concurrentes Sophie Wells uit Engeland en de Belgische Michele George konden daar niet tegenop. Wells bleef niet ver achter met 75,595%, maar George moest aanzienlijk meer terrein prijsgeven met 72,571%

‘Pff zó blij met mijn rit!’, lacht Frank na afloop. ‘Wat een controle! Ik heb genoten en was geen moment bezorgd dat er iets mis zou gaan.’ De potentie van Alphaville NOP blijft Frank verbazen; ‘Je denkt steeds, Alfie zit aan de grens, maar dan train je rustig verder en dan blijkt er nog een laatje open te kunnen. En heb je een niveau hoger te pakken. En zo ging het steeds. Ongelooflijk dit paard.’

Samen met zijn drie teamgenoten veroverde Frank zaterdag de Europese titel para dressuur. Oranje won in de landenwedstrijd op overtuigende wijze het goud. Onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink kwamen voor TeamNL vrijdag Rixt van der Horst en Nicole den Dulk al succesvol aan de start, waarna zaterdag Frank en Sanne Voets beiden een optreden van formaat, goed voor goud, gaven.

Frank realiseerde voor TeamNL het hoogste percentage in grade V. ‘Ik ben heel tevreden!’, reageert hij. ‘Ik heb wel iets op safe gereden. Vandaag was Alphaville NOP gelukkig heel relaxt. Van de week was hij soms nog op alles om hem heen aan het letten, maar nu dacht ik zelfs; ‘Ho ho, niet te relaxt’. Frank schatte de kansen na zijn rit voor TeamNL al hoog in. ‘Ik verwacht dat als Sanne vanmiddag haar ding doet, dat het dan helemaal goed komt’.

Goed kwam het zeker, met historisch Europees Team Goud tot gevolg. Joyce Heuitink is trots op haar team. ‘We pakken hier nu voor de tweede keer goud. Eerst vorig jaar op het WK in Tryon en nu in eigen huis. Dat is natuurlijk geweldig’, reageert Heuitink.

Frank maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in grade V. De Engelse amazone Sophie Wells legde de lat hoog voor Frank met een score van 78,375% met haar paard C Fatal Attraction. Maar stond tegen Frank wederom geen maat. Met zijn Alf overtuigde Frank alle juryleden, wat hem een score van nèt geen 80% opleverde (79,900%).

In de ring moeten Frank en Alf het zelf doen, maar de weg er naar toe wordt zeker niet alleen afgelegd. Een grote dank gaat dan ook uit naar het begeleidingsteam en de sponsoren! Zo was Adelinde er ook dit kampioenschap weer bij en traint ze Frank ondertussen al 10 jaar naar steeds beter. Lianne zorgde er weer voor dat Alf tijdens het kampioenschap niets te kort kwam en er in de ring op zijn allerknapst uit zag.

In je eentje ben je geen team, dus ook grote dank aan Joyce Heuitink, Mieke Barske, Sanne , Nicole en Rixt voor de geweldige prestatie die er samen is neergezet!

En dan de sponsoren die Frank ondersteunen om zijn sport mogelijk te maken; dank jullie wel!
Citadel Company
Casco
Equipe Paardenverzekering
Fairfax
Equilin
Horse Trailer Design
Petrie
Saddlefitservice