Geselecteerd voor de Paralympische Spelen Tokyo2020!

Voor de derde achtereenvolgende keer zijn Frank en Alphaville NOP opgenomen in het team dat Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de Paralympische Spelen, dit keer in Tokio.

Op zich is het al heel bijzonder om je drie keer achtereen voor de spelen te plaatsen, om dat te doen met hetzelfde paard is werkelijk uniek te noemen. In Londen 2012 was Alphaville het jongste paard van de paralympische spelen en toen al wist hij 2 bronzen medailles in de wacht te slepen.

Daarna werden Frank en Alf, zoals hij thuis liefkozend wordt genoemd, meermalen Nederlands Kampioen, Europees Kampioen en in 2018 in Tryon zelfs Wereld Kampioen met het Nederlandse team. Daar in Amerika werd ook het zaadje gepland voor de torenhoge ambitie van de ruiters van het Nederlandse team om te gaan voor het hoogst haalbare.

Het laatste internationale kampioenschap voor de Spelen was het Europees Kampioenschap in Rotterdam in 2019 en daar wist het Nederlandse team wederom goud te veroveren en Frank met Alphaville NOP zelfs 3 gouden medailles.

Vervolgens waren alle pijlen natuurlijk gericht op Tokio in 2020, maar gooide de coronapandemie al snel roet in het eten en werden de spelen een jaar uitgesteld.

Gedurende dit jaar waren er amper wedstrijden en mogelijkheden om je te meten met de concurrentie, maar hebben Frank en Alphaville NOP rustig doorgetraind om beter en sterker te worden. Door op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en Alphaville NOP op Zware Tour niveau te trainen, bleven ze scherp en dit betaalde zich uit in alleen maar top scores en dito klasseringen toen de wedstrijden weer begonnen.

Na de laatste observatiewedstrijd in Schijndel kwam al snel het verlossende bericht van de bondscoach dat Frank en zijn Alf wederom zijn opgenomen in het team dat Nederland mag vertegenwoordigen. En hoewel dit Frank zijn 12e kampioenschap zal zijn, blijven de Paralympische Spelen toch heel bijzonder. Vooral het feit dat ze dit jaar in Japan georganiseerd worden is heel speciaal; Frank is daar zijn hippische loopbaan begonnen toen hij klaar was met zijn opleiding in Deurne en heeft er twee jaar gewoond en gewerkt. Op de locatie waar de proeven zullen worden verreden, heeft hij tig jaar geleden gereden, maar durfde toen nog niet te dromen dat hij er zelf zou rijden tijdens het grootste internationale sportevenement dat bestaat.

Of Frank zijn droom van een gouden Paralympische medaille werkelijkheid zal kunnen maken, gaan we beleven, hij heeft er in elk geval alles aan gedaan om zich tot in de puntjes voor te bereiden. Duimen jullie mee?