Finale KNHS-Witte van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen!

Frank heeft de finale van de KNHS-Witte van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor Gelderland scoorde Frank met Alphaville NOP bijna 78% en dat was ruim voldoende voor de overwinning.

Via diverse voorselecties hadden zes combinaties zich gekwalificeerd voor de finale van de KNHS-Witte van Moort Para Dressuur Trophy bij Outdoor Gelderland op Sportcentrum Papendal. Onder toeziend oog van bondscoach Joyce Heuitink werd er een mooie strijd geleverd in de kür op muziek. Joyce: ”Frank reed zeer goed. Aan het begin leek er iets spanning te zijn bij zijn paard, maar Alphaville ging mooi gedragen door de proef. Hij heeft zijn oude kür weer gereden en dat blijkt nu steeds goed uit te pakken.”

Frank zelf is ook zeer tevreden: “Ik heb recent twee dagen bij Sönke Rothenberger kunne trainen, dat was echt leerzaam, hij had een aantal zeer nuttige tips. En de dag voor de finale heb ik bij mijn vaste trainster Adelinde Cornelissen nog een keer alles doorgereden. De proef liep echt lekker, vooral het schouderbinnenwaarst en de eenvoudige galopwissels waren heel goed. We hebben de laatste tijd ook flink doorgetraind op de appuyementen en die waren ook weer beter, ruimer en nog meer van de grond. Ik ben blij dat we mede door sponsor Witte van Moort hier de finale hebben kunnen rijden. Het is toch indrukwekkend in zo een groot stadion met die tribunes. Dat is belangrijk om te oefenen en dat kan alleen op dergelijke wedstrijden. Super dat we zo een fijne sponsor hebben!”

Uitslag finale KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy 2018
1. Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville N.O.P., 77.708%
2. Sanne Voets (Berghem) – Demantur N.O.P., 76.625%
3. Yvette Overgoor (Borculo)- Flynn, 73.056%