Alphaville NOP viert zijn come back met zilver op NK

NK Dressuur 2022 🇳🇱
Trots, ontroerd, gelukkig, blij, gezegend, emotioneel…al deze emoties kwamen voorbij tijdens dit kampioenschap en we kunnen de conclusie trekken: Alf is back!!!🎉
En hoe!!!
De eerste dag, de donderdag liep hij bij het losrijden echt fantastisch en Frank kon aan hem merken dat hij blij was dat hij zijn ding weer mocht en kon doen. In de ring vond hij het hier en daar nog iets spannend maar hij liep een fijne foutloze proef. Het resultaat was een prachtige 2e plek van de 18 starts.
Guetta was ook mee en stond er ook heel fijn aan en ook met hem kon Frank een hele fijne proef rijden, wat resulteerde in een 4e plek. Beide paarden dus bij de eerste 10 combinaties voor de finale kür op muziek, maar omdat je maar met één paard kür mag rijden heeft Frank gekozen voor Alphaville NOP en mocht Guetta naar de kleine finale.
In de kleine finale op vrijdag werd de individuele proef gereden en daar ging het voor aanvang van de proef even mis. Door slechte communicatie tussen ringmeester en jury ontstond er een misverstand over het wel of niet om de ring mogen en kunnen en het wel of niet vanuit de ring moeten starten. Het ging een paar keer heen en weer tussen de ringmeester en de juryleden en de juryleden onderling. Daardoor verloor Frank zijn focus en kwam in draf binnen in plaats van galop. Dat realiseerde hij zich ook snel en dat bleef een beetje in zijn hoofd zitten wat ook nog resulteerde in een fout in de uitgestrekte galop. Al met al niet hun beste proef en zo werd het een 4e in plaats van een 1e plaats in deze kleine finale.
Zaterdag werd de kür op muziek verreden. Wat hebben we genoten, alsof er niks gebeurd was met Alf. Precies een half jaar geleden was hij meer dood dan levend en nu danste hij weer door de ring! Aan de kant werd gesnotterd en ook Frank had na het laatste groeten ook vochtige ogen. Het werd uiteindelijk zilver, maar het voelde als dubbel goud!!