Winnend Grand Prix-debuut

Het Grand Prix-debuut zit er op voor Frank en de Jazz-zoon VarioHippiQue’s Wise Guy. Op de Suptop-wedstrijd in Houten behaalde Frank 64,24% en won daarmee de zware tour rubriek.

Frank is heel blij met dit resultaat, want hiermee is zijn doel ‘succesvol Grand Prix rijden’, behaald. Dat hij dan ook nog zijn debuut winnend weet af te sluiten, had Frank eigenlijk niet verwacht: “Ik ben altijd zeer kritisch op mezelf en de proef was niet foutloos, dus was ik voor mijzelf veel strenger dan de jury was. Van het publiek kreeg ik verschillende complimenten over dat het zo’n fijne proef was om naar te kijken en dat het paard zo goed liep, dus dan zal het ook wel verdiend zijn”, lacht Frank tevreden.

De grote (1.85m) bruine ruin VarioHippiQue’s Wise Guy is, zoals zijn naam al doet vermoeden, in eigendom van Valentijn van Weering die het paard in 2015 naar Nederland haalde voor zichzelf als leerpaard richting de Grand Prix. Eerder dit jaar bood Valentijn het paard aan Frank aan om ook voor hem als leerpaard te dienen en dat heeft bijzonder goed uit gepakt. Frank is Valentijn dan ook zeer dankbaar voor deze kans!