Topresultaten tijdens CPEDI3* in Doha

Frank heeft afgelopen week deelgenomen aan de internationale wedstrijd CHI Al Shaqab in Doha (Qatar).

Hij ontving weer een persoonlijke uitnodiging om aan dit prestigieuze evenement deel te nemen en koos ervoor om Guetta mee te nemen naar Qatar. Een hele mooie kans om te kijken hoe hij reageert op vliegen en op de indrukwekkende entourage van het paardensportcentrum.

 

Iedereen die ooit op de wedstrijd in Doha is geweest, kijkt zijn ogen uit want het is echt super mooi!

Het stadion heeft een indoor arena van 100 x 60 meter, volledig geairconditiont en met ruimte voor zo’n 6.000 toeschouwers. Aangrenzend een half overdekte arena van 120 x 80 meter, waar gesprongen wordt.

 

De organisatie heeft in iedere grade de 5 hoogst geplaatste ruiters van de wereldranglijst uit Europa, Brazilië, Canada, Singapore en Zuid-Afrika uitgenodigd om deel te nemen aan de para dressuurwedstrijd en betaalde de vliegreis en het verblijf voor ruiter, groom en de paarden.

Voor je in Qatar bent, moet er veel geregeld worden, want het tijdelijk exporteren van je paard naar Qatar is vooral qua papierwerk een behoorlijke onderneming. Extra vaccinaties, bloedtesten, dierenartsenverklaringen en vlak voor vertrek nog een neusswab om te controleren op Influenza. Dan nog het regelen van het transport van en naar Luik, waar vandaan alle paarden vliegen naar Qatar.

 

Gelukkig konden we rekenen op Arthur en Lianne. Arthur heeft Guetta en alle rijdbenodigdheden veilig naar Luik gebracht, terwijl Frank al onderweg was naar Qatar met Lianne die mee was als groom om in Doha perfect voor Guetta te zorgen en op de terugreis hem weer mee te nemen naar huis.

 

Voor Guetta was de reis en de wedstrijd een hele belevenis. Voor het eerst op een internationale wedstrijd zonder ‘grote broer’ Alphaville NOP, voor het eerst vliegen, voor het eerst zo’n temperatuurverschil, voor het eerst zo’n indrukwekkende omgeving. Maar was heeft hij het geweldig gedaan!

De eerste dag was hij vooral erg onder de indruk van de arena en liet hij in de proef niet helemaal zien wat hij kan, maar behaalde hij een hele nette 2e plaats. De tweede dag liep hij al een stuk beter en werd het duo door twee van de drie juryleden als eerste geplaatst. Helaas zijn ze uiteindelijk toch tweede geworden maar Frank was super tevreden over de ontwikkeling die Guetta liet zien.

 

Frank mocht veel complimenten van de juryleden ontvangen over de kwaliteit van Guetta, en Guetta werd door de grooms en andere deelnemers uitgeroepen tot ‘knapste paard’ van het evenement. Een van de juryleden sprak uit dat het wellicht voor Guetta om echt te scoren nog een jaartje te vroeg was. Frank en Guetta bewezen haar ongelijk door een geweldige kür op muziek neer te zetten die met overmacht werd gewonnen met 76,250%

 

Het feit dat we Guetta al hebben vanaf het moment dat hij 4 maanden oud is, maakt het allemaal extra bijzonder. Hij is ontzettend gegroeid in de wedstrijd en er zit nog zoveel meer in hem, Frank kijkt met zeer veel vertrouwen naar de toekomst.

 

Ondertussen zijn zowel Frank als Guetta weer veilig thuis, waar ze even kunnen bijkomen van het avontuur, voor ze vrijdag de Nederlandse Kampioenschappen klasse Z1 zullen rijden.