Jasper is Nederlands Kampioen

Jasper is met zijn Rocky als kopruiter met zijn 4-tal Nederlands kampioen geworden in Ermelo. Ze deden dit met een fantastische score van 73,583%.
In een grote groep met de beste 20 L-viertallen uit heel Nederland bleef het lang spannend, want de Hertruitertjes stonden als laatste op de startlijst. Toen ze moesten starten was de ‘score to beat’ 72,6%. Dat is een hele hoge score voor en dat hadden ze nog niet eerder gehaald.
Ze reden met hun viertjes echt een hele goede proef en alles leek op zijn plek te vallen. De hele proef leek als vanzelf te gaan, mooie onderlinge afstanden, geen storingen, mooie lijnen en allemaal tegelijk. Dus na de proef was iedereen terecht blij en tevreden.
Het viertal zag er uit om door een ringetje te halen, alles hetzelfde en keurig verzorgd. Allemaal dezelfde jasjes, dekjes, oornetjes, spoorriempjes, oornetjes, frontriemen en voor de meiden dezelfde plastron. Een paar prachtige, door Casco gesponsorde rijhelmen maakte het plaatje helemaal compleet.
Toen was het afwachten of ze bij de prijzen zouden zitten. Het duurde lang, heel lang en niemand kon het geloven toen een hele horde clubgenoten aan kwamen rennen dat ze gewonnen hadden. Het bleek echt waar! En ook nog eens met een fantastische score. Helemaal geweldig!
Jasper zijn droom om op de trap van het gemeentehuis te staan, komt uit!
Op dezelfde dag werd ook het verenigingskampioenschap verreden. Daaraan deden maar liefst 3 teams van de Hertruiters mee. Bij het verenigingskampioenschap wisten Thijmen met zijn Chokotoff, samen met Luc Eshuis als de twee grootste jongens van de club, samen met de twee kleinste meisjes van de club; Livv en Romé Schopping zowaar een 6e prijs te behalen in dit verenigingskampioenschap. Van maar liefst 25 verenigingsteams is dat een puike prestatie en daar was iedereen maar wat trots op!