Alphaville NOP wint Licht Tour Almelo

Tijdens de Subtopwedstrijd in Almelo vormde Frank een klasse apart met Alphaville N.O.P. (v. Sandreo). Met bijna 72% gingen zij als enige combinatie van de dag over de 70% heen, wat automatisch het oranje lint betekende in de Prix St. Georges. Ook de Intermediaire I schreef de combinatie op hun naam, met een score van 68,38%.

De weg kwijt

De overwinning in de Inter I werd nog niet zonder slag of stoot behaald. “Toen we bij het galopgedeelte aankwamen, raakte ik de proef helemaal kwijt,” vertelt Frank. “De jury kwam nog het hokje uit om mij weer een beetje op de goede weg te helpen, maar toen viel het kwartje nog steeds niet. Gelukkig kon ik de draad toch weer op tijd oppakken en de proef uitrijden, maar je bent wel even helemaal uit je ritme. De draftour verliep in die proef gelukkig wel heel goed. En de Prix St. Georges verliep in zijn geheel heel erg fijn, het is super dat je dat dan ook zo terug ziet in de punten!”

Meer regulier starten

Frank vervolgt: “Na het EK in Rotterdam was dit weer de eerste wedstrijd voor Alphaville N.O.P., en het was zelfs in maart of april van dit jaar dat we voor het laatst in de Lichte Tour uitkwamen. Hij wordt steeds stabieler en fijner om te rijden, hij blijft zich door ontwikkelen en ik heb het idee dat er nog wel meer in hem zit. Natuurlijk ligt de focus op Tokio volgend jaar, maar ik ben wel van plan om tot die tijd ook meer regulier te gaan starten zodat we ook daar stappen blijven maken.”

Zware Tour lonkt

Het tweetal Hosmar – Alphaville N.O.P. is al jarenlang een combinatie. “Ik rijd hem al sinds hij zadelmak is, en stiekem hoop ik dat we nog Zware Tour kunnen gaan rijden. Ik heb al eens Grand Prix gereden met een ander paard, en dat was een hele leuke ervaring. Ik hoop dat op termijn ook met Alphaville N.O.P. te kunnen doen, hoewel er geen haast bij is. Omdat hij van mij zelf is, kan ik zelf het tempo bepalen. Eigen baas zijn over een paard is toch wel heel bijzonder, het geeft een stukje vrijheid. Als ik denk dat mijn paard het allemaal lekker doet, maken we wellicht de overstap naar de Inter II. Maar daar gaan we geen druk op leggen.”

 

Bron: Hoefslag