Alphaville NOP wint in Geesteren prijs voor beste combinatie

Na maanden niet met elkaar de ring in zijn geweest, vanwege het coronavirus, mochten Frank en Alphaville NOP eindelijk weer optreden in Geesteren. Hier was een paradressuur rubriek uitgeschreven die tevens gold als kadervormingswedstrijd.

Toen bekend werd dat het Nederlands Kampioenschap dit jaar toch nog doorgaat, maar dan in september, leek het Frank een mooie gelegenheid om in Geesteren de proeven nog eens door te rijden in wedstrijdverband.

Frank heeft met Alphaville NOP niet stil gezeten en heeft de coronaperiode gebruikt om door te trainen richting de zware tour. Omdat hier toch hele andere onderdelen in zitten dan in para proeven, was het goed om hier gedurende een langere periode op te focussen. In het trainen is te merken dat Alphaville nog sterker is geworden en zich expressiever beweegt. Geesteren was een mooie gelegenheid om te kijken hoe dit uitpakt in de para proeven.

Frank vertelt: “Ik kon aan Alf merken dat hij dit gemist had en dat hij het leuk vond om weer mee te gaan. Hij deed dan ook enorm z’n best en we konden 2 hele fijne proeven laten zien. In de eerste proef kwam Sanne Voets nipt voor ons maar in de 2e proef wonnen we royaal!!! We wonnen ook nog een extra prijs als beste combinatie van de dag (2 × 75+%), een hele mooie deken!”

In september staat het Nederlands Kampioenschap op de planning en daar werkt Frank vol vertrouwen naar toe.